Besök på en lokal fruktmarknad

Nedan kommer några bilder från ett besök på en lokal frukt- och grönsaksmarknad dit folk kommer från hela Kina för att bjuda ut sina grönsaker och frukter till i första hand affärer i Beijing, men även många privatpersoner, familjer och arbetskamrater slår sig samman och köper har större partier med frukt eller grönsaker till otroligt låga priser. Här ar dessutom frukten helt färsk till skillnad från nästa led i affärerna. Helt otrolig storlek på t ex äppel, kiwi och meloner jämfort med hemma. Kul var också att se det överlastade lastbilarna från Guangdong-provinsen i södra Kina som säkert kört i två dagar för att komma till marknaden. Det är troligen väldigt ovanligt att någon västerlänning besöker denna marknad för det var många undrande blickar överallt och barnen som ibland tog mod till sig och ropade "Hello" och sedan skrattande sprang iväg nar de fick svar.

Vi gjorde detta besök under en tidig förmiddag och då har handeln börjat avta eftersom köparna från restauranger och lokala matvaruaffärer är på plats mycket tidigt på morgonen för att kunna välja ut de bästa varorna. Ska försöka göra ett besök betydligt tidigare på denna marknad vid nästa besök i Beijing.


Översikt från en av raderna med försäljare. De flesta köparna gör sina affärer betydligt tidigare på morgonen.


Många försäljare från den omgivande landsbygden kommer hit varje dag för att bjuda ut sina frukter och grönsaker.


Här en lokal försäljare som via sitt ombyggda cykelekipage säljer frukost till hungriga marknadsbesökare.


Det finns även en saluhall på marknadsområdet där olika sorters kött- och charkuteriprodukter sälja i massor.


Det finns även lokaler inomhus för frukt- och grönsaksförsäljarna. I detta fall verkar det vara äppel, melon, apelsin och kiwi som är det som säljs i första hand.


En härlig bild på en av lastbilarna med bananer från Guangdong-provinsen i sydöstra Kina. Undrar hur många bananer det finns totalt i denna otroliga mängd med bananlådor?

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna