Bästa guideboken om Beijing

Jag har läst många guide- och reseböcker om Beijing, men den jag tycker är den absolut bästa är nedanstående bok "Beijing (Willmaguide)" med Margaretha Lindblad och Willy Westby som huvudförfattare. Det är två värmlänningar som skrivit guideböcker om Kina i över 25 år. Den första boken om Beijing skrevs 1993 och detta är den sjunde upplagan som utkom hösten 2009. Denna upplaga är helt uppdaterad med alla nya tunnelbanelinjer, vilket är fantastiskt jämfört med en del andra guideböcker. T o m i artiklarna med sevärdheterna har man hunnit med att uppdatera. Medförfattare till boken är Tan Ying och Johan Nilsson

Boken börjar med en bra karta över centrala Beijing följt av en mycket bra karta över tunnelbanenätet (t o m en del stationer som håller på att byggas finns med). Utbyggnaden av tunnelbanan har helt förändrat sättet och tiden det tar att åka mellan olika sevärdheter. Tidigare var det ofta buss eller taxi i outhärdliga trafikstockningar som gällde, men nu tar man sig nästan överallt med tunnelbanan.

Efter de inledande kartorna följer en bra allmän reseinformation för Kinaresenärer och även närmare 40 sidor om hur man tar sig till Beijing via Transsibiriska järnvägen. Resten av boken handlar sedan om Beijing, från en historisk återblick till dagens Beijing och alla sevärdheter man kan kolla på där. Det finns också massor av information om shopping, mat, hotell mm och t o m en liten språkparlör i slutet som kan vara mycket användbar, t ex för att fråga något genom att peka på de kinesiska tecknen i boken. Totalt omfattar boken över 331 välskrivna sidor och det lilla formatet gör den utmärkt att ha med sig i fickan eller i väskan.

Jag tycker detta är den absolut bästa guide- eller reseboken om Beijing och funderar du på att åka till Beijing tycker jag absolut att du ska köpa den! Den kostar bara 148 kronor hos Bokus (gratis porto) och du har en direktlänk till information om boken om du klickar här eller på bokomslaget nedan! Jag har haft boken med mig vid alla besök i Beijing och har den ofta med mig när jag är ute och kollar runt på stan. Skumma igenom den innan du åker och använd den sedan för information när du är på plats i Beijing.


Omslaget till den nya upplagan av Beijing Willmaguide

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna