IKEA i Beijing

I Beijing passade jag även på att göra ett besök på det lokala IKEA-varuhuset som ligger lite i utkanterna av staden, alldeles invid vägen till flygplatsen. Visste att IKEA har en liten svensk affär med matvaror där och tanken var att jag skulle kolla efter svenskt kaffe (hade glömt att att ta med min Zoegas Mollbergs Blandning). Hittade mellanrostat kaffe, men tyvärr inga kaffefilter och ingen i personalen verkade ha en aning om vad kaffefilter var for något. Så det blev inget svenskt kaffe för min del under de två veckorna i Beijing utan jag fick hålla tillgodo med snabbkaffe från Argentina till frukosten.

Nedan kommer lite bilder från IKEA.


En bild från köksavdelningen, bilden skulle lika gärna kunna vara tagen i Sverige.


Ännu en bild som lika gärna skulle kunna vara tagen i Sverige.


Pallarna Torsten och Mammut fanns också att handla i olika färger


Dagens rätt var biff med svamp, grönsaker och ris. Priset var 19,50 RMB (ungefär samma i svenska kronor) ëller 17,50 RMB om man hade IKEA Family kort.


Besöket gjordes i augusti och då är det ju kräfttider så man kunde inhandla "Kräftor i svensk stil" för 2,50 RMB/SEK per kräfta.


Kräftor kräver ju även starkare drycker och det fanns alla sorters svensk nubbe att handla i IKEA:s lilla livsmedelsavdelning. Där hittade man även t ex inlagd gurka.


Kalles Kaviar och nyponsoppa fanns givetvis också att handla.

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna