Kao Rou Ji - mongolisk restaurang

Ett av de trevligaste och mest populära promenadstrånken i Beijing är det s k Shichahaiområdet med de tre smala sjöarna Qianhai, Houhai och Xihai. Det är ett av de områden i Beijing där den ursprungliga hutongbebyggelsen har sparats och här kan man även åka runt i kinesisk cykelriksha och ta en titt inne i själva hutongområdet. I detta område ligger en berömd mongoliska restaurang med anor från 1849 alldeles vid vattnet och man har en härlig sjöutsikt från andra våningens matsal. Hit kom många manchuriska prinsar som bodde runt sjön för att äta under andra halvan av 1800-talet. Restaurangen heter Kaorouji (eller Kao Rou Ji) och den exakta adressen är 14 Qianhai Dongyuan. Den ingår numera i en restaurangkedja som heter Ji´s Meat Roast Restaurng, men har fått behålla sitt ursprungliga namn.


Kao Rou Ji från utsidan en dag i slutet av november 2008. Utsikten är underbar från andra våningens matsal!

Kao Rou Ji är helt specialiserad på mongolisk mat och det man i första hand ska testa här är grillat fårkött! Vi delade en stor sallad och ett stort fat med traditionellt grillat mongoliskt fårkött. Till detta serverades några extremt tunga mörka hamburgerliknande bröd vardera som man kunde fylla med delar av fårköttet. Som dryck delade vi en stor öl. Trots att detta är en av hela stadens mest klassiska restauranger gick inte detta på mer än en dryg hundralapp för två personer, dvs betydligt billigare än en vanlig lunch i Sverige eller på McDonalds i Sverige

Det finns naturligtvis mycket annat man kan prova på denna restaurang också, jag hoppas få tillfälle till det vid ett annat tillfälle. Några andra rätter på menyn är t ex Hong Ba Niu Rou (kokt nötkött), Niu Kou Tiao (oxtunga) eller Ta Simi (lamm med honung).


Mongolisk sallad med bl a rödbetor, tomat och jordnötter. Mycket stark och god sallad!


Grillat fårkött med lite sallad som var jättegott! Serverades tillsammans med några bröd som jag tyvärr glömde att ta en bild på.

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna