Shopping på Wangfujing i Beijing

Wangfujing Daije är den populäraste affärsgatan i Beijing och den är till allra största delen en mycket bred gågata med omväxlande varuhus, affärer och uteserveringar. Wangfujing ligger alldeles öster om Himmelska Fridens Torg och man kan åka dit med tunnelbanans linje 1 och hållplatsen heter helt enkelt Wangfujing. Från tunnelbanan går man upp mot norr och Wangfujing börjar alldeles bredvid det berömda Beijing Hotel. In till vänster i början av gatan ligger Wangfujing Snack Street som är en liten tvärgata som sedan delar sig både åt norr och söder (se separat artikel). Det finns otaliga affärer, varuhus och restauranger att besöka på Wangfujing. Dock är prisnivåerna relativt höga här om man jämför med marknadsvaruhusen och vanliga kinesiska varuhus.


Wangfujing Daije är den mest kända affärsgatan i Beijing och här trängs i första hand den yngre generationen för att handla det senaste modet i alla affärer och varuhus. Området är omgjort till en bred gågata och det finns även massor av restauranger, biografer och uteserveringar på gatan.


Ännu en bild från Wangfujing Daije. Det syns tydligt att det mest är de yngre kineserna som håller till på denna affärsgata. Med kinesiska mått mätt är priserna generellt sätt väldigt höga, men med svenska mått är det fortfarande billigt här. Jag kollade bl a runt lite i Adidas-affären här och priserna på löparskor låg ungefär på halva priset mot i Sverige (fast namnen på skorna är lite annorlunda).


Ibland blir man trött av att shoppa och då kan man passa på att vila på en av alla bänkar som finns på Wangfujing.


En bild tagen i slutet av juni 2008 då det var bara drygt en månad kvar till Olympiska Spelen i Beijing


Wangfujing Dajje mot norr


En vacker fontän på Wangfujing

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna