Yuyuantanparken i Beijing

Bakom Tusenårsmonumenet ligger Yuyuantanparken som är en rätt stor park som omger en konstgjord sjö som dock delas av en stor bro, varför det kallas östra och västra parken. Alldeles bredvid ligger också det jättelika TV-tornet. Även om våren är tidig har det inte hunnit bli grönt men det försiggick ett enormt arbete i hela parken för att få den i skick inför våren. Gräsmattor och träd vattnades, gångvägar lades om och hela nya områden verkade skapas bakom uppsatta plåtstängsel. Helt otroligt vilka mängder folk som arbetade med detta i parken, det måste ha rört sig om ett tusental personer. Om en månad kommer allt att vara grönt och blommorna har slagit ut! Det här hade varit en perfekt park att springa i eftersom varvet runt sjön måste bli åtskilliga kilometer plus att det skulle finnas möjlighet att variera och springa i en “åtta” med hjälp av bron, men denna park ligger tyvärr lite för långt bort. Inträdet var annars två kronor även här. En kul grej var att det var första gången jag såg stavgångare i Beijing! Trodde det var en helt svensk aktivitet, men det kom hela gäng som promenerade med stavar och det lär ha varit något som kommit från norra Europa.


Inträdesbiljetten till Yuyuantanparken


På våren pågår många förbättringsarbeten i de flesta parker i Beijing. Här lägger man en ny och vacker stengång i Yuyuantanparken.


En vacker vy från Yuyuantanparken.


Kineser som går stavgång i Yuyuantanparken. Jag trodde det var en nordisk företeelse, men vi mötte flera gäng som ägnade sig åt stavgång i denna park.

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna