Ännu en bra guidebok - Topp 10 Peking

Här är faktiskt ännu en riktigt bra guidebok om Beijing! Den heter "Topp 10 Peking" och är en lite tunnare bok i ett bra format som är lätt att ha med sig överallt. Den är uppbyggd så att den ger tips om de tio mesta sevärdheterna inom varje område. Exempelvis 10 Tempel/kyrkor, 10 parker, 10 shoppingställen, 10 bästa restauranger i varje område, 10 sevärdheter på Himmelska Fridens Torg, 10 sevärdheter i Himmelens Tempel och så vidare i all oändlighet.

Jag rekommenderar ju sedan tidigare varmt boken "Beijing (Willmaguide)" med Margaretha Lindblad och Willy Westby som huvudförfattare. Se separat artikel om den boken här! Den boken är betydligt mer omfattande i information och jag tycker att Topp 10 Peking är ett ypperligt komplement till Beijing (Willmaguide) och den är mycket lätt att ha med sig och den kortfattade informationen om varje plats är fullt tillräckling för att man ska få en bild över vad som är mest sevärt. Man kan sedan läsa vidare i Beijing (Willmaguide) om man vill få fördjupade kunskaper om någon plats.

Topp 10 Peking kostar endast 80 kronor på  och man kan t o m få hem den fraktfritt om man kan vänta några dagar extra! Jag såg själv boken i en bokhandel och bläddrade i den och om jag minns rätt kostade den cirka 150 kronor! Gick i stället hem och beställde den och tog det fraktfria alternativet och cirka en vecka senare kom boken i brevlådan tillsammans med en faktura. Här är en direktlänk till boken hos ! Du hittar den även genom att klicka på bokomslaget nedan! Enda nackdelen jag hittade med Topp 10 Peking var att tunnelbanekartan var helt "out of date" men i övrigt var kartorna mycket bra. För övrigt så händer det ju mycket hela tiden med tunnelbanenätet i Beijing. Det byggs ut i en rasande takt och senast nu i september 2009 invigdes den nya linje 4 som gör att man nu kan ta tunnelbanan ända ut till Sommarpalatset och nästan ända fram till Västra Bergen med Xiangshanparken.

Länk till tidigare nämnda Beijing (Willmaguide) hittar du här! Den boken kostar 135 kronor och är även den väl värd sitt pris!

      Den i artikeln omnämnda Beijing (Willmaguide)
Topp 10 Peking - Mycket lätthanterlig guidebok om Beijing!

 

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna