Svenska köttbullar på IKEA

Om man tröttnar på den kinesiska maten, eller vill ha lite omväxling kan man ta sig till IKEA i Beijing och äta svenska köttbullar i IKEA:s restaurang. IKEA ligger i nordöstra Beijing alldeles invid motorvägen till flygplatsen. Man kan enklast ta sig dit med taxi, men sedan den nya tunnelbanelinjen 10 (ljusblå linje) invigdes sommaren 2008 kan man komma ganska nära med tunnelbanan. Från hållplatsen Taiyanggong Station är det drygt en kilometer att promenera i nordöstlig riktning till IKEA som har adressen No.59 Futong Eastern Street. Det brukar också finnas taxibilar vid stationen ifall man inte vill gå. Taxiresan kostar minimibeloppet 10 Yuan/kronor eftersom det är så kort sträcka. Det fungerar också utmärkt att stiga av vid någon av stationerna Sanyuanqiao eller Shaoyaoju och ta taxi (eller promenera) därifrån.

IKEA-varuhuset i Beijing är helt likt alla andra varuhus i världen och man känner igen sig direkt när man kommer in. Priserna på möbler är något lägre än i Sverige, men det är inte så stor skillnad som man kan tro. Se tidigare artikel om själva varuhuset här.

Restaurangen är mycket stor och de gånger jag har varit här är det nästan alltid helt fullsatt. Givetvis finns det "Swedish Meatballs" och det var jag tvungen att prova för att se om de smakar som hemma. Överraskande nog smakade de ungefär som i Sverige och priserna ligger på under halva priset jämfört med Sverige. Som dryck smakade 50 centiliter Mariestads Export fint. Den kan man dock konstigt nog inte få i Sverige.


Drygt 20 kronor för 15 köttbullar med potatismos och lingosylt var både gott och prisvärt!


En tia tillkom för ölen så cirka 30 kronor kostade ovanstående


Restaurangen på IKEA:s varuhus är ofta fullsatt, inte bara vid lunch och middag. Ovanstående bild är tagen vid 15-tiden på eftermiddagen.

Tillbaka till huvudsidan Sevärt i Beijing (Peking)

Här finns Blogg från Kinaresorna